JURA We-serie

klein maar fijn

Zoek je een kleine alleskunner voor in je bedrijf met een schappelijke prijs? Blijf dan lezen want de JURA We-serie is misschien klein van stuk, maar zijn daden zijn groots. We nemen je aan de hand en leggen uit wat deze machines kunnen, voor wie zijn bedoeld, uit welke uitvoeringen je kunt kiezen en wat je zelf moet doen voor het dagelijks onderhoud.

JURA We6 & We8

De JURA We-serie bestaat uit 2 type machines: de JURA We6 (helemaal zwart uitgevoerd) voor de liefhebbers van zwarte koffie en de JURA We8 voor diegene die ook latte en cappuccino wil schenken. De JURA We8 is er in 2 kleuren: Dark Inox en Chroom en is inmiddels via een update aan zijn 2e generatie toe: de JURA We8 GII.

De JURA We-serie is gebaseerd op de uitermate succesvolle en bekroonde JURA E-serie (voor particulier gebruik). JURA heeft er een extra groot water- & bonenreservoir op gemonteerd en de lekbak aangepast op zakelijk gebruik. Zodoende bereik je met de We-serie een praktische capaciteit van circa 30 kopjes per dag (ca. 10 gebruikers).

De JURA We6 en We8 zijn bedoeld voor zakelijke locaties zonder wateraansluiting. Overal waar je een 230V aansluiting hebt kan je de machine gebruiken. Dat maakt 'm ook flexibel inzetbaar voor bijvoorbeeld beurzen. Qua gewicht hoef je het ook niet te laten, want leeg weegt de machine slechts 10 kg.

JURA We6

Koffie & heet water

Adviesverkoopprijs € 1.198,-

JURA We8 Dark Inox

Koffie, heet water & melkvariaties

Adviesverkoopprijs € 1.479,-

JURA We8 chroom

Koffie, heet water & melkvariaties

Adviesverkoopprijs € 1.562,-

Dagelijks gebruik

Afhankelijk van de ingestelde hoeveelheid koffie(water) per kopje is het waterreservoir van 3 liter voldoende om zo'n 20 kopjes koffie te maken. Dat zijn 15 mokken koffie of 75 espressi.

Het water-, bonen- en residureservoir zijn makkelijk vanaf de voorzijde te vullen of te legen. Alle zwarte koffievariaties kan je per kopje of per 2 kopjes afnemen. Melkvariaties zoals latte of cappuccino maak je per kopje.

Zwarte koffie komt uit de uitlopen in het midden. Variaties met melk worden aan de rechterzijde bereid via de 'One Touch Cappuccino' uitloop. Je hoeft het kopje niet te verschuiven: de machine heeft daar een aparte uitloop voor koffie en een uitloop voor melk & melkschuim.

De uitloop is in hoogte verstelbaar zodat er een grote schare aan servies onder past. De gecombineerde cappuccino-uitloop kan zó ver omhoog dat er een fors latte glas onder past.

Intuïtieve bediening

De JURA We-serie is voorzien van een TFT kleurenscherm en makkelijk bereikbare drukknoppen. Op de We6 zit er nog een draaiknop voor heet water, dat kan je op de We8 ook bereiden, maar dan 'gewoon' via een drukknop. Dat hete water is naar mijn mening minder geschikt voor thee: het water is niet doorgekookt.

De bediening is intuïtief. Een helder en overzichtelijk TFT scherm laat zien wat er mogelijk is of wat er moet gebeuren. Meldingen over dagelijks onderhoud, legen of bijvullen worden in heldere bewoordingen weergegeven.

JURA WE6 of WE8?

Dat ligt er aan of je cappuccino en/of latte machiatto met de machine wil gaan maken. Niet het geval? Kies in dat geval voor de We6, die zal aan je wensen voldoen. Wil je gaan werken met melkvariaties? Twijfel dan niet en kies voor de We8. Die beschikt over One Touch Cappuccino: perfect te doseren melkschuim van een hoge kwaliteit. Je hoeft je kopje niet te verplaatsen en de machine regelt alles.Instellingen

Je kunt de JURA We6 of 8 helemaal naar wens instellen (wij doen dat uiteraard ook voor je). Het programmeren van de producten op het servies gaat heel makkelijk door het betreffende knopje langer ingedrukt te houden. Zo zorg je ervoor dat servies niet overloopt. Specifieke instellingen voor smaken, verhoudingen en bijvoorbeeld temperatuur zijn ook makkelijk bereikbaar. Daarnaast is er altijd de mogelijkheid om (tijdelijk) af te wijken van hetgeen er geprogrammeerd is. Zo wordt het een heel flexibel te gebruiken machine die voor iedereen wat in huis heeft.

Koffiebonen! Maar welke?

Een JURA gebruik je met koffiebonen en die worden in alle prijsklassen en kwaliteiten aangeboden. MVO, biologisch, ecologisch maar ook tegen prijzen waar je al aan je water kan aanvoelen dan het geen zuivere koffie is. Better safe than sorry: vanaf iets meer dan € 10,- per kilo (dat laatste is niet geheel onbelangrijk in koffieland, een zak koffie is niet per definitie een kilozak) moet je safe kunnen zitten. Uiteraard moet de koffie ook smaken en dat is met de beoogde gebruikersgroep van zo'n 10 gebruikers al een hele opdracht.

Dus kies een koffie die de meeste van je collega's weten te waarderen en laat die ene purist lekker 'tweaken' met zijn eigen instellingen. Een kopje (zwarte) koffie kost, afhankelijk van doseringen en prijs van de gebruikte koffie, ongeveer 15 cent all-in. Dus inclusief afschrijving, onderhoud en verbruiksartikelen. Dat is op dit niveau prettig laag te noemen.

Het allerbelangrijkste: verse koffie! En dan niet omdat het pak net is open getrokken, maar koffie die niet 3 of 4 maanden geleden is gebrand. Uiteraard voldoet deze nog ruim aan de THT-datum, maar je wil koffie die vers gebrand is. Een week of 3-4 geleden. Dát is verse koffie. Die geeft voldoende aroma's, temperatuur en de magie die je uit een JURA mag verwachten. Dus niet uit de supermarkt of zelfbedieningsgroothandel. Van een koffiespecialist, daar waar de bron van koffie ligt.
Onderhoud

Het dagelijkse onderhoud doe je zelf. Zo vul je het waterreservoir bij onder de kraan, leeg je de lekbak in de gootsteen en de gebruikte koffieresidu gaat in de afval of biobak.

In de software van de machine zit een reinigingsprogramma, ontkalkingsprogramma en een melksysteem reinigingsprogramma. Alle 3 worden automatisch weergegeven. Als gebruiker kies je zelf wanneer het uitgevoerd wordt door de machine. Het reinigingsprogramma zorgt voor het verwijderen van oliën en vetten die van nature in koffie aanwezig zijn. Dat programma duurt ca. 15 minuten en maakt gebruik van een reinigingstablet: een soort blokje dat je ook in de vaatwasser gebruikt.

Het ontkalkingsprogramma wordt, afhankelijk van de ingestelde waterhardheid, aangegeven na het gebruik van een hoeveelheid liter water. Dat varieert van 50 tot 300 liter water (respectievelijk 400 tot 2.400 kopjes). Ontkalken is het makkelijkst met een vloeistof dat je toevoegt aan het water in het waterreservoir. Dat programma duurt ca. 45 minuten. De machine spoelt zichzelf ook weer na en daarna is het toestel dan ook weer gelijk klaar voor gebruik. De door JURA geadviseerde waterfilters zijn in Nederland (met de hoge kwaliteit drinkwater) overbodig.

De meeste aandacht gaat uit naar de melkschuimer en melkkoeler van de We8: die heeft dagelijks 3 minuten aandacht nodig om de melkschuimer fris en de melk vers te houden. Wat je daar precies aan moet doen heb ik beschreven in een instructie melkschuimer reinigen

Alle onderhoudsprogramma's worden via de display duidelijk begeleid met instructies. Als je die opvolgt, kan er eigenlijk niets misgaan.

Kopen, leasen, huren?

Alles kan, ook bij ons. Maar besef dat geld lenen ook geld kost. Kopen is veruit het voordeligst omdat je geen rente over je 'lening' hoeft te betalen. We zien rentepercentages van 8 tot wel 13% in de markt. Veel te veel voor een dergelijke, beperkte investering.

Wat doen wij?

The Coffee Factory kan de machine plaatsen, inclusief uitgebreide gebruikers- en onderhoudsinstructie. Zo weet je van de hoed en de rand als je de machine in gebruik neemt. We stellen de machine af op de gewenste smaak en het servies. Binnen een uur zijn we weer weg en heb je een perfect werkende koffievoorziening staan waar je alles van weet om er in lengte van jaren van te kunnen genieten. Meer weten over wat The Coffee Factory kan en doet? Lees dan hier verder...

We leveren de machine uit eigen voorraad, dus een afspraak voor plaatsing is zo gemaakt. We hebben niet alleen het toestel, maar ook alle accessoires, koffie en kennis in huis. Om service op het toestel hoef je ook niet verlegen te zitten: onze eigen servicedienst is mobiel en flexibel. Met een optioneel onderhoudscontract zit je helemaal gebeiteld.

Servicecontract

Voor koffieklanten hebben we een zorgeloos onderhoudscontract waarbij je niet meer hoeft om te kijken naar het groot onderhoud op de machine. Slechts het dagelijks onderhoud dat je zelf uitvoert is voldoende om de machine voor lange tijd goed te laten functioneren. Wij doen de rest! Meer weten? Neem contact op met onze verkoopafdeling voor een voorstel naar wens. Met of zonder contract voor service en/of koffie: 010 - 248 93 30

Natuurlijk hebben we voor de JURA We6 & We8 ook mooie en scherpe aanbiedingen samengesteld. Klik op onderstaande button om direct naar onze aanbieding te gaan of de online pagina van de JURA We8 te openen.

Is de JURA We-serie leuk, maar waarschijnlijk te klein? Kijk dan verder naar de JURA X-serie. Nog steeds heb je dan geen wateraansluiting nodig, maar de capatiteit van de JURA X-serie is wel weer groter.