JURA E8 GII

One Touch Cappuccino

Goed, beter, best!

De JURA E8 is sinds de introductie in 2015 een van de meest verkochte machines van JURA. Voorzien van bijna alle opties die je op een JURA zou verwachten en nog steeds interessant in prijs, want ruim onder de € 1.500,- grens.

Halverwege 2018 is de 2e generatie van de JURA E8 geïntroduceerd met vernieuwde melkschuimer (cappuccinatore), lekrooster, watertank en is de machine standaard voorzien van de JURA Smart Connect adapter.

De JURA E8 is zo succesvol want hij is behept met alle hedendaagse technieken: P.E.P., Aroma+ molen, Vacüum Clean zetgroep en ga zo maar door. Niet gek dus dat de 1e generatie van de JURA E8 als beste uit de consumentenbondtest van december 2017 kwam. We proberen je hier uit te leggen wat deze machine allemaal kan.

Verdere uitleg over de nieuwste JURA technieken lees je hier...

Wat is vernieuwd?

De vernieuwde JURA E8 is voorzien van de luxere melkschuimer (Microfoam GII), een nieuw verchroomd kunststof lekrooster (i.p.v. de RVS versie op de 1e generatie) en een nieuwe watertank. We lopen ze allemaal even door.

Design waterreservoir

Deflectie van zonnestralen. Dat is het doel geweest bij het ontwerp van de nieuwe watertank. Een waterreservoir dat niet/weinig wordt gespoeld ziet er altijd smoezelig uit door kalkvorming, dat zal nu veel minder zichtbaar zijn.

Als je water moet bijvullen, neem dan het reservoir uit de machine, spoel het om en vul het met vers water. Dan blijft de tank fris. Een waterfilter is in Nederland niet nodig, alleen bij een nieuwe machine ben je 'verplicht' het filter te plaatsen. Daarna kan je het filter verwijderen en gewoon gebruik maken van de ontkalkingscyclus. Dat scheelt je ca. € 80,- per jaar(!)

Microfoam GII melkschuimer

De automatische melkschuimer (Cappuccinatore) is vernieuwd en is nu gelijk aan die op de JURA S8. Op de verchroomde E8 zit een 'Profi' melkschuimer, deze is verstelbaar en daardoor kan je invloed uitoefenen op de temperatuur en structuur van de melk. Op de Dark Inox en Platina is het een statische melkschuimer, dus niet verstelbaar.

One Touch cappuccino met gebruikmaking van een waterselector, dus geen(!) gecondenseerd water in je melkschuim! Dat is wat we willen...je zet je kopje of glas onder de uitloop en je druk op de knop van je keuze. Meer hoef je niet te doen.

Lekrooster

Van RVS op de 1e generatie naar kunststof op deze versie is vaak geen verbetering. Qua materiaal zou dat ook helemaal waar zijn, echter is het prima voor elkaar. Het nieuwe lekrooster is mooier en valt over de lekbak heen. Dus geen zicht op de zwarte kunststof lekbak. Die lekbak is dus ook nieuw.

Meer producten

Op de 2e generatie kan je meer producten kiezen. 3 pagina's aan voorgeprogrammeerde producten staan tot je beschikking. Elk product kan je naar je eigen voorkeuren aanpassen in smaak, volume, temperatuur en verhouding water, koffie en/of melk.

Op de 1e generatie hadden we 2 pagina's met producten, op de 2e generatie hebben we een 3e pagina met de doppio (dubbele espresso) en de Macchiato (bevlekte espresso). Speciale koffie en heet water voor groene thee zijn ons inziens minder van toegevoegde waarde.

Een en ander wordt bediend met drukknoppen naast een full color TFT scherm dat erg snel reageert.

Van achteren

De JURA E-serie heeft van zijn ontwerper(s) rondom aandacht gekregen. Uit welke hoek je de JURA E-serie ook bekijkt, overal is aandacht aan besteed.

De achterzijde is voorzien van ventilatie openingen en het JURA logo.

van boven

Bovenop de JURA E8 is het business as usual. Het bonendeksel en bonenreservoir zijn ongewijzigd gebleven. Vooraan zitten nog steeds 2 ventilatiesleuven en daarachter het luchtdichte aromadeksel op het bonenreservoir.

De klepjes erachter zijn voor de verstelling van de maalgraad (5 standen) en het linkerklepje is voor het gebruik van voorgemalen koffie en de reinigingstabletten (ten behoeve van het automatische reinigingsprogramma)

P.E.P. - perfecte espresso

Een volautomatische espressomachine met één koffiemolen kan -eigenlijk- geen mooie espresso maken. Espressokoffie hoort fijner vermalen te zijn dan voor een 'gewone' kop koffie. JURA lost dat op met P.E.P.

Simpel gezegd komt het er neer dat de pomp elektronisch zó wordt aangestuurd dat er met korte tussenpozen, heet water onder de juiste druk door de gemalen koffie wordt geperst. De extractietijd (hoe lang het water met koffie in contact is) wordt zo geoptimaliseerd voor espresso. Hierdoor is het water ook langer aanwezig in het verwarmingselement (voorzien van RVS leidingen) waardoor het ook meer temperatuur kan opnemen, wat weer een beter aroma tot gevolg heeft.

JURA Smart Connect

Je gebruikt de Smart Connect om de machine in te stellen of te gebruiken via je smartphone of tablet. Dat kan allemaal ook op de machine, maar vooral het veranderen van tekst voor productnamen is handiger op een tablet.

Dan kan je dus je settings tweaken en zo tot je ideale kopje koffie komen. En je kan je buurman er de loef mee afsteken, want het is een imposant stukje techniek. In de dagelijkse omgang met de machine zal je de Smart Connect niet zo snel erbij pakken. Naar de machine lopen en een druk op de knop geven werkt sneller.

4 uitvoeringen

De JURA E8 van de 2e generatie is er in 3 uitvoeringen. Hieronder zijn ze afgebeeld. Meest verkocht is de verchroomde* versie, die glimt je tegemoet. Platina is een 'standaard' zilver metallic uitvoering en de Dark Inox is een metallic lak die 'm extra cachet geeft. De per december 2018 geïntroduceerde Piano White versie is vervaardigd uit hoogglans wit kunststof.

*De chroom versie heeft een instelbare melkschuimer en is € 50,- duurder dan de andere kleuren.

De 5e 'JURA E8' betreft het actiemodel dat uitgevoerd is in Piano Black. Dit betreft dezelfde machine in zwart, maar is nog van de 1e generatie.

JURA E8 chroom

JURA E8 Piano White

JURA E8 Dark Inox

JURA E8 Platina

AAnbiedingen

Wil je de JURA E8 aankleden? Ga dan voor de JURA E8 Chroom Full Option. Voorzien van JURA koppenwarmer en Cool Control melkkoeling. Is dat allemaal wat teveel van het goede? Kies dan het E8 Starterpack. Leuke accessoires en je bent helemaal klaar om de heerlijkste koffiespecialiteiten te bereiden.

 • JURA E8 (kleur naar keuze)
 • JURA glazen melkbeker
 • JURA melkslang RVS
 • Koffie proefpakket 2 kg (4 smaken)
 • Startpakket onderhoudsmiddelen

Normaal € 1359,00,-

Nu voor € 1.259,-

*meerprijs chroom € 50,-


 • JURA E8 (kleur naar keuze)
 • JURA Wireless Cool Control 1L
 • JURA Cupheater
 • JURA melkslang RVS
 • JURA 8-delig serviesset
 • Koffie proefpakket 2 kg (4 smaken)
 • Startpakket onderhoudsmiddelen

Normaal € 1.895,-

Nu voor € 1.649,-

*meerprijs chroom € 50,-

pluspunten

 • Zeer compleet productenpalet
 • One Touch Cappuccino
 • Vacuüm Clean zetgroep
 • Smart Connect adapter standaard
 • Prijs

minpunten

 • Geen aparte heet water uitloop (accessoire)
 • Geen actieve bonenbewaking
 • Op Dark Inox & Platina geen verstelbare melkschuimer


Onze conclusie

De JURA E8 is een leuke machine die in de smaak zal vallen van de prijsbewuste liefhebber van espresso en zwarte koffie die zichzelf en zijn gasten wil verwennen met cappuccino en latte. Drink je zelf nooit cappuccino? Dan is de E6 beter passend. Heb je budget over? Dan kan je voor de JURA S8 kiezen met het prachtige handgepolijste bonendeksel en een machtig mooi touchscreen display.

Wij hebben de JURA E8 uiteraard in onze showroom in gebruik en ruim op voorraad. De JURA E8 van de 2e generatie is duurder dan versie 1 (door de standaard toegepaste JURA Smart Connect), maar is het meer dan waard.